*
KROGERSBO GETGÅRD

Getmjölkens snälla egenskap

Getmjölk innehåller lite mindre fett än komjölk, ca 3,2 %. Fettet är dessutom mer lättsmält. Många med laktosintolerans eller andra problem med magbalansen kan tåla och må bra av getmjölk eller getost. Smaken på osten påverkas av vad getterna betat och fodret i övrigt och den varierar något beroende på årstid. All ost som produceras på Krogersbo är pastöriserad och innehåller inga tillsatser förutom löpe, salt och syrakultur plus eventuellt vitmögel.

Krogersbo Getost – Getaost av fetatyp, marinerad i rapsolja, örter och vitlök. Säljs i glasburk med 300 g eller 150 g ost.
Crèmeost – Färskost, naturell eller smaksatt med vitlök. Görs i olika stora förpackningar..
Smulost- Lik Getaosten men något torrare, smulig och lagrad i saltlake, passar till matlagning, ex i paj eller matmuffins eller gratänger 300 g.